онлайн магазин от 3DWebDesign
media
12.11.2019

Лесно ли е да снимаш хора

Прочети още
media
07.11.2019

Как да разпознаваме фотографията по вид и стил

Прочети още
media
21.10.2019

Какво представлява бокето (bokeh) и как се прави

Прочети още
media
07.10.2019

Какво е Бодиграфия?

Прочети още
media
27.09.2019

Тайната на умиляващите детски снимки

Прочети още
media
24.09.2019

Как да изглеждаме по-слаби на снимки

Как да изглеждаме по-слаби на снимки
Мнозина изпадат в разочарование, граничещо с тих ужас, щом се видят на снимка и установят колко са дебели. В действителност може и да не е точно така. Често пъти причината е в лошия ъгъл, от който са ни хванали,  били сме облечени неподходящо или пък сме застанали там, където не трябва. Каквото и да е това, което ни разстройва, то е поправимо и лесно може да бъде избегнато.
Отдалечете се от камерата
Стойте по-далече от камерата. Лош вариант е да застанете в края на редицата, когато снимката е групова. Не се набивайте на очи и като се позиционирате точно пред обектива. Избирайте по-задни позиции, смесете се с хората и така няма да сте най-едрата фигура, изпъкваща на фотоса.
Кръстосвайте крака. Следвайте това правило, то важи винаги, щом се снимате в цял ръст. В изправено положение поставяйте единия крак пред другия - това ще ви издължи значително. Ако сте се седнали, прехвърляйте крак върху крак, освен че бедрата ви ще се виждат по-слаби, те ще изглеждат и по-стегнати.
Внимавайте какво обличате
Помислете какво да облечете. Някои материи, които са по-плътни и груби, придават обем. Леките, ефирни, са по-подходящи за снимки. Цветовете също играят важна роля. Преди всичко те трябва да ви подхождат. Има десени, които видимо уголемяват. Сред тях са любимите хоризонтални райета, големите точки, цветя или различни геометрични фигури. Колкото са по-едри, толкова по-зле.
Редица детайли в облеклото, които в действителност са много ефектни, могат да се окажат фатални за фотосесията. Те в никакъв случай не трябва да подчертават проблемни зони по тялото. Макар, че дамите са тези, които много внимават да изглеждат по-слаби и елегантни, суетата е присъща и за мъжете и правилата важат за всички.
Ако имате снимка, която не харесвате и сте убедени, че на нея имате несправедливо добавени няколко килца, спрете да се взирате в изображението и да се разстройвате. Следващия път, когато застанете пред камерата, съобразете се с тези простички препоръки и вижте разликата.
Автор: Дани Петрова


Прочети още
media
17.09.2019

Как да подготвим камерата за фойерверки

Прочети още
media
10.09.2019

Да станеш фотомодел за една минута

Прочети още
media
02.09.2019

Убийте стреса като снимате

Прочети още
media
26.08.2019

Ръководство за сватбена фотография - част 2: Основни моменти при заснемането на младоженеца

Прочети още